czwartek, 11 listopada 2010

Pomidor i mozarella

Pomidory z mozarellą, to jedna z moich ulubionych przystawek. Taki klasyk włoski, który zadomowił się na całym świecie.
Dziś przedstawiam w kreacji, i obowiązkowo ze świeżą bazylią.
Proste, a przyciągające oko. Na przystawkę, na kolację, na dobry humor... :)

składniki:
świeże pachnące pomidory
biała kulka mozarelli
kilka liści świeżej bazylii
oliwa z oliwek Extra Vergine ( najlepsza z włoch, z zimnego tłoczenia)
opcjonalnie do smaku świeżo mielona sól morska

Przygotowanie:
plastry pomidora przekładamy plastrem mozarelli i liściem bazylii. Całość polewamy dobrej jakości oliwą. Większe pomidory można w środku ustabilizować wykałaczką, aby kreacja się utrzymała we właściwej pozycji.
Miłej zabawy!

4 komentarze:

  1. bardzo apetycznie wyglada:)
    lubie takie smaki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. połączenie niezawodne.
    ślicznie podane ;]

    OdpowiedzUsuń
  3. i ja je bardzo lubię, a Twoje podanie świetne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda rewelacyjnie! Na taki sposób podania bym nie wpadła, a jest bardzo efektowny :)

    OdpowiedzUsuń

masz pytanie?

Related Posts with Thumbnails