piątek, 12 lutego 2010

Jogurt truskawkowy

Słodko, lekko, owocowo!


Radosny deser na każdą porę roku, dnia,
nastroju...




Składniki na 4-5 porcji:
400-500 ml jogurtu naturalnego
(najlepszy jest bez cukru, bio-mild)
250 ml śmietany kremówki 30%
300 g truskawek mrożonych (lub świeżych w sezonie)
1 łyżka cukru trzcinowego (do owoców)
2 łyżki cukru pudru
1/2 łyżeczki soku z cytryny








Przygotowanie:
Owoce mrożone rozmrozić i zmiksować na gładką masę z łyżką cukru trzcinowego i odrobiną soku z cytryny.
W osobnej misce ubić śmietanę z cukrem pudrem. Można odłożyć trochę do dekoracji (4-5 łyżeczek) na wierzch. Ubitą śmietanę delikatnie połączyć z jogurtem naturalnym bez cukru.

Napełnić kieliszki, pucharki, najpierw jogurtem, potem delikatnie wlać mus z truskawek dla utworzenia dwóch warstw.
Udekorować łyżką śmietany lub/i listkiem mięty.

Bardzo smaczny i puszysty jogurt, z dawką naturalnych witamin. W takiej wersji jogurt naturalny nabiera zupełnie nowego wymiaru.

BON APPÉTIT !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

masz pytanie?

Related Posts with Thumbnails