sobota, 20 lutego 2010

sałata z truskawką

Uwielbiam lekkie, zielone dodatki, które dodają świeżości każdemu daniu.
Propozycja połączenia czerwonej truskawki z zieloną sałatą. Pyszna i wiosenna...
szybko i zdrowo!









Składniki:
główka sałaty
1-2 świeże truskawki

sos: łyżka soku z cytryny, 3 łyżki oleju z orzechów laskowych, sól morska, świeżo mielony pieprz, odrobina świeżo mielonego chilli.

Przygotowanie:
sałatę i truskawkę umyć, osuszyć.
Przygotować sos, mieszając wszystkie składniki w misce.
Do sosu dodać porwane liście sałaty. wymieszać podrzucając delikatnie łyżką, na wierzchu posypać pokrojoną w plasterki truskawkami.

Podawać świeżo przygotowaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

masz pytanie?

Related Posts with Thumbnails