niezastąpione, dodaje kuszącego smaku wielu potrawom!
świeże masło, świeżo przeciśnięty przez praskę czosnek i dużo pachnącej pietruszki!
do ziemniaczków pieczonych, gotowanych w mundurkach, do steków, do mięska z grilla, grillowanej cukinii, ciepłej ciabatty, smażenia warzyw na patelni, krewetek, rybki pieczonej,... no po prostu do wszystkiego, czego chcecie podkreślić smak!
przygotowanie zajmuje 2 minuty, a smak... długo zapamiętany!
Składniki:
masłoczosnek
zielona pietruszka
sól morska
Przygotowanie:
Lekko miękkie masło wrzucić do miseczki, posypać obficie posiekaną zieloną pietruszką i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Lekko oprószyć solą morską.Całość, widelcem ugniatać, łącząc składniki w pyszne ziołowe masełko... i do lodówki (najlepiej szczelnie zamknięte)..lub na stół. Ja daję 1-2 ząbki czosnku na 50 g masła.
Można formować ciekawe kształty, np. w pojemniku na lód lub wyciskać szprycą, zwijać w rulonik, etc.
kromki bagietki albo chleba upieczone na grillu i posmarowane takim masłem.. cudowne
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuńwyprzedziłaś mnie, pietrucha wyszła i masło zaczeka na świeżą dostawę;) a byłoby jak ulał do ciepłego chlebka, który pachnie w całym domu;
pozdrawiam smacznie