niedziela, 31 października 2010
Bezowe duszki
Happy Halloween!!!!
wszystkim straaaasznie wesołego wieczoru życzę!
składniki:
2 białka
4 łyżki cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
białka ubić na sztywno z cytryną i wanilią, w połowie ubijania dodać cukier, na koniec łyżeczkę mąki ziemniaczanej.
Szprycą cukierniczą wyciskać duszki (na pergaminie do pieczenia) i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika; dolna półka. Natychmiast zmiejszyć temperaturę do 110 stopni i suszyć bezy przez 1 godz. Oczy zrobić z czekolady.
Upiornej zabawy!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
świetne zdjęcie :)
OdpowiedzUsuńjakie cudne:)
OdpowiedzUsuńależ nastrojowo! również życzę Tobie miłego, udanego wieczoru :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńśliczne duszki i genialne zdjęcie
OdpowiedzUsuńKlimatyczne, o! :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z tymi duszkami.. zdjęcie jest super :)
OdpowiedzUsuńco za wspaniałe zdjęcie!
OdpowiedzUsuńbrawo za pomysł!
a duszki... urocze.
świetnie wyglądają;)ten uśmiechnięty z prawej najlepszy
OdpowiedzUsuń