niedziela, 31 października 2010

Bezowe duszki


Happy Halloween!!!!


wszystkim straaaasznie wesołego wieczoru życzę!

składniki:
2 białka
4 łyżki cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:
białka ubić na sztywno z cytryną i wanilią, w połowie ubijania dodać cukier, na koniec łyżeczkę mąki ziemniaczanej.
Szprycą cukierniczą wyciskać duszki (na pergaminie do pieczenia) i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika; dolna półka. Natychmiast zmiejszyć temperaturę do 110 stopni i suszyć bezy przez 1 godz. Oczy zrobić z czekolady.
Upiornej zabawy!

8 komentarzy:

  1. ależ nastrojowo! również życzę Tobie miłego, udanego wieczoru :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. śliczne duszki i genialne zdjęcie

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł z tymi duszkami.. zdjęcie jest super :)

    OdpowiedzUsuń
  4. co za wspaniałe zdjęcie!
    brawo za pomysł!

    a duszki... urocze.

    OdpowiedzUsuń
  5. świetnie wyglądają;)ten uśmiechnięty z prawej najlepszy

    OdpowiedzUsuń

masz pytanie?

Related Posts with Thumbnails