poniedziałek, 20 sierpnia 2012

Panna Cotta waniliowa

... dzisiaj kreacja Panna Cotta waniliowa z sosem truskawkowym.
Doskonale prezentuje się na przyjęciu dla przyjaciół czy rodziny. Nie duże porcje, efektownie serwowane.
Mało pracy, duży efekt.

Polecam

Przepis na waniliową panna cotte znajdziecie tutaj.



Sos truskawkowy
mrożone lub świeże truskawki
trochę soku z cytryny i opcjonalnie odrobina cukru trzcinowego (ostatecznie białego)

Całość zmiksować i gotowy, najlepszy sos truskawkowy pod słońcem.
Po prostu.

Wykonanie:
Z porcji wyjdzie 6-7 kieliszków do szampana.
Panna cotte wlewamy do kieliszków, każdy przykrywamy folią (aby nie robił się kożuch i nie łapała smaków z lodówki ;)).
Kieliszki ustawiamy np. w foremce keksowej, jak na zdjęciu, przechylone i zostawiamy do całkowitego zgęstnienia.
Przed podaniem dolewamy sos truskawkowy, listek mięty lub melisy dla kontrastu i gotowe.
Smacznego :)

4 komentarze:

masz pytanie?

Related Posts with Thumbnails