środa, 8 grudnia 2010
Tort - pudełko czekoladek
Tort urodzinowy dla Lisi.
W całości jadalny, łącznie z kokardką.
Torty przedstawiam głównie jako pomysł, inspirację do dekoracji waszych wypieków.
Przy okazji zapraszam na Facebook, gdzie pod: TORTENSTUBE.AT
znajdziecie galerię moich tortów, a wkrótce różne pomysły, rady jak zrobić samodzielnie... czekoladę plastyczną, róże z czekolady, świnki marcepanowe, i inne sprawdzone sposoby na dekoracje tortów.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wow, torcik wygląda ślicznie !!
OdpowiedzUsuńniewiarygodne, że własnoręcznie można przycgotowac coś tak pięknego.
OdpowiedzUsuńmożna i nie trzeba być do tego zawodowym cukiernikiem ;)
OdpowiedzUsuńprzepiekny tort:)
OdpowiedzUsuńpiękny! Super pomysł
OdpowiedzUsuńdziękuję wszystkim za miłe słowa :)
OdpowiedzUsuńjest przecudowny! jak prawdziwe pudełko.. ale jeszcze więcej do zjedzenia. :)
OdpowiedzUsuńprześliczny tort - na pewno solenizantka będzie zachwycona ;)
OdpowiedzUsuńJakie cudo. Prześliczny!
OdpowiedzUsuńJesteś niesamowita.
OdpowiedzUsuńPodziwiam!!
chwileczkę, to tort?
OdpowiedzUsuńo mammuniu! co za cudo!
szczęka mi o podłogę trzasnęła.
cieszę się, że się podoba ;)
OdpowiedzUsuńNo dobra. Zabrakło mi słów ;)
OdpowiedzUsuńWitam
OdpowiedzUsuńtort wyglada przecudnie..czy jest szansa dowiedzieć się jak został zrobiony...byłby super na urodziny mojej mamy:)
Tort pieczesz w formie w kształcie serca, lub wycinasz z okrągłego.
UsuńZ zewnątrz owijasz paskiem z masy cukrowej,z wyższym rantem niż tort. Wnętrze pudełka smarujesz dowolnym kremem lub np. polewą z białej czekolady (jak na zdjęciu).
Układasz czekoladki.
Pokrywka: z masy cukrowej (marshmallows) zrobione wcześniej! aby zdążyła wyschnąć i zesztywnieć. Najlepiej ze 2 dni przed tortem.
jeżeli pokrywka nie zdąży dokładnie wyschnąć i zesztywnieć, można improwizować i od środka polać rozpuszczoną czekoladą. Czekolda zastygnie i dodatkowo usztywni.
Usuń