środa, 8 grudnia 2010

Tort - pudełko czekoladek


Tort urodzinowy dla Lisi.
W całości jadalny, łącznie z kokardką.

Torty przedstawiam głównie jako pomysł, inspirację do dekoracji waszych wypieków.

Przy okazji zapraszam na Facebook, gdzie pod: TORTENSTUBE.AT
znajdziecie galerię moich tortów, a wkrótce  różne pomysły, rady jak zrobić samodzielnie... czekoladę plastyczną, róże z czekolady, świnki marcepanowe, i inne sprawdzone sposoby na dekoracje tortów.

16 komentarzy:

  1. Wow, torcik wygląda ślicznie !!

    OdpowiedzUsuń
  2. niewiarygodne, że własnoręcznie można przycgotowac coś tak pięknego.

    OdpowiedzUsuń
  3. można i nie trzeba być do tego zawodowym cukiernikiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. dziękuję wszystkim za miłe słowa :)

    OdpowiedzUsuń
  5. jest przecudowny! jak prawdziwe pudełko.. ale jeszcze więcej do zjedzenia. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. prześliczny tort - na pewno solenizantka będzie zachwycona ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jesteś niesamowita.
    Podziwiam!!

    OdpowiedzUsuń
  8. chwileczkę, to tort?
    o mammuniu! co za cudo!
    szczęka mi o podłogę trzasnęła.

    OdpowiedzUsuń
  9. No dobra. Zabrakło mi słów ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Witam
    tort wyglada przecudnie..czy jest szansa dowiedzieć się jak został zrobiony...byłby super na urodziny mojej mamy:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tort pieczesz w formie w kształcie serca, lub wycinasz z okrągłego.
      Z zewnątrz owijasz paskiem z masy cukrowej,z wyższym rantem niż tort. Wnętrze pudełka smarujesz dowolnym kremem lub np. polewą z białej czekolady (jak na zdjęciu).
      Układasz czekoladki.
      Pokrywka: z masy cukrowej (marshmallows) zrobione wcześniej! aby zdążyła wyschnąć i zesztywnieć. Najlepiej ze 2 dni przed tortem.

      Usuń
    2. jeżeli pokrywka nie zdąży dokładnie wyschnąć i zesztywnieć, można improwizować i od środka polać rozpuszczoną czekoladą. Czekolda zastygnie i dodatkowo usztywni.

      Usuń

masz pytanie?

Related Posts with Thumbnails